Bredablickgruppen förvärvar Lamaro AB

Den 1 november 2016 blir Bredablick Förvaltning AB ny ägare till Lamaro AB. Förvärvet innebär att Bredablickgruppen nu kompletterar sin verksamhet med ytterligare marknader och affärsområden.

Bredablick Förvaltning är en av Sveriges snabbast växande leverantörer av förvaltningstjänster och är en modern utmanare på en annars traditionell marknad. Bolaget erbjuder ekonomisk och teknisk förvaltning till bostadsrättsföreningar, privata fastighetsägare och fastighetsbolag. Huvudkontoret är placerat på Saltimporten i Malmö med lokala kontor i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Landskrona och Lund.

– Lamaro kompletterar vår verksamhet på bästa sätt. Med Lamaro breddar vi vår portfölj inom facility management och stärker samtidigt vår geografiska position, säger Michael Elfvén, Styrelseledamot i Bredablick. Vi är en ”perfect match” eftersom våra affärsmodeller påminner så starkt om varandra och vi ser därmed att förutsättningarna för att integrera verksamheterna är optimala, fortsätter Michael.

Lamaro AB har varit verksamma i snart 30 år och är specialiserade på facility managementtjänster. I portföljen ingår bl.a. städservice samt teknisk och ekonomisk förvaltning av kommersiella kunder och privata fastighetsägare. Lamaro är privatägda med runt 120 anställda, huvudkontoret ligger i Åstorp och därutöver är bolaget representerat med lokalkontor i Helsingborg, Ängelholm och Malmö.

– Det är mycket glädjande för alla parter. I likhet med Lamaro värnar Bredablick om att erbjuda högkvalitativa lösningar för sina kunder, säger Roberth Sjöbergh, VD på Lamaro AB. Med Bredablick som ägare får vi en driven partner som gör att varumärket Lamaro kan växa ytterligare inom facility managementsegmentet, menar Roberth.

Nu ligger fokus på tillväxt och båda bolagen ser fram emot att erbjuda såväl befintliga som nya kunder en ännu starkare portfölj av förvaltningstjänster.

– Lamaro är ett gediget bolag med stor tillväxtpotential. Nu startar vår gemensamma resa och det är riktigt roligt att få möjlighet att göra det med en så stark och väletablerad partner, avslutar Michael Elfvén.