Snabbväxande innovatörer inom fastighetsbranschen går samman

Bredablick Fastighetspartner slås ihop med Sustend. Därmed blir två av Sveriges snabbast växande aktörer inom fastighetsbranschen ett bolag. Sustend blir kvar som varumärke.

Affären gör Sustend till en nationell aktör inom underhållsplanering och projektledning, och tillför Bredablickgruppen ytterligare tillväxtpotential. Bredablick Fastighetspartner, blir en del av Sustend. Personal och organisation kommer att inkorporeras i Sustend.

– Sustend startades för tio år sedan och är inriktade på att utveckla nya tjänster och verktyg för att göra det enklare och effektivare att hand om fastigheter. Vår satsning på en innovativ och mänsklig approach har gjort oss till en uppskattad partner till allt från kyrkor till bostadsrättsföreningar och stora kommersiella fastighetsbolag. Som ett dotterbolag i Bredablickgruppen kommer tjänster som digital underhållsplanering utvecklas med en stabil framtid, säger Sustends grundare, Anton Klintenberg, som blir kvar som VD.

Större lyskraft

Sustend är ett strategiskt viktigt förvärv, som nu ingår i Bredablickgruppen jämte Bredablick Förvaltning och Bredablick Facility Services. Omsättningen beräknas till 250 mkr.

– Vi har utnämnts till Gasellföretag fyra år i rad. Med förvärvet av Sustend växer vi både i storlek och kompetens. Sustend, som har blivit Gasellföretag tre år i rad, är ett starkt varumärke och är precis som Bredablick ett företag som är på hugget. De är piggast på marknaden inom sitt segment och har väldigt nöjda kunder. Mycket tack vare att man har kommit långt inom digitalisering och processtänkande. Affären ökar vår lyskraft på marknaden, säger Michael Elfvén, Bredablickgruppens VD.

Ökad rekrytering

Både Michael Elfvén och Anton Klintenberg ser stora tillväxtmöjligheter för Sustend i sitt nya sammanhang.

– Vi ser en jättepotential framöver och kommer att behöva öka vår rekrytering. Sustend har alltid månat om en stark sammanhållning och fina karriärsmöjligheter. Vi uppmanar branschens talanger att söka sig till oss, säger Anton Klintenberg.

– Vi är mycket nöjda med sammanslagningen. Nu ska vi gå ut i samlad trupp med det bästa teamet på marknaden, avslutar Michael Elfvén.