Valborg i Uppsala – då kavlar Bredablick upp ärmarna

När det firas Valborgsmässoafton i studentstaden Uppsala görs det med besked, och Ekonomikumparken är ”the place to be”. 40 000 glada valborgsfirande ungdomar fyller parken med musik, skratt, allehanda lekfullheter och…MED SKRÄP! Mer specifikt 150 (!) kubikmeter sopor. 

Det krävs en rejäl insats för att rensa upp efter festligheterna dagen efter. Då har vi som tradition att låta detta bli en möjlighet för ungdomar ifrån Vaksala Sportklubb att få lite extra klirr i kassan. 47 stycken ungdomar i Bredablicktröjor kavlar tillsammans med arbetsledare från Bredablick upp ärmarna i ottan dagen efter och återställer parken till sitt ursprungliga skick. 

Jodå, visst fanns det soptunnor uppställda. Men de var lika tomma som när de ställdes dit…

Städningen var dock inte Bredablicks enda insats. Vi har även tilldelats rollen som områdesansvarig av uppdragsgivaren Akademiska Hus, som för första gången hade huvudansvaret som arrangör. Det innebär att vi har varit behjälpliga med planering och avspärrningar av infarter, info till polisen, uppmålningar för polis och sjukvård, placering av matvagnarna på food courten, skyltning över hela parken med mera.  

Bredablick löste allt – kunden var supernöjd! Och Valborgsfirarna också, vad det verkar.  

Se SVTs inslag om städningen efter Valborg här:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/har-stadar-ungdomarna-bort-skrapet-tva-lag-och-sov-i-soporna